Destacats

Osona baixa dels 7.000 aturats vuit mesos després

NOTA D’ATUR - Abril 2024

  • Feia vuit mesos que la comarca d’Osona no assolia una xifra d’aturats inferior a les 7.000 persones. Des de finals d’estiu que existia un estancament al voltant d’aquella xifra. Ara, caldrà comprovar si es tracta d’una qüestió efímera o el mercat de treball osonenc consolida aquest descens.
  • Dit això, observem una continuació del patró iniciat durant el mes de febrer i finalitza  l’abril amb un descens de 78 persones en el registre d'aturats. Fins a la data, es tracta de la baixada més acusada d’aquest any 2024. En conjunt, es tanca el mes amb 6.963 persones aturades, una reducció mensual de l'1,1%. Així i tot, si ho comparem amb l'any anterior, el context era lleugerament més favorable amb un atur registrat de 6.909 individus (+0,8%).
  • Territorialment, aquest descens ve impulsat principalment per dues de les principals poblacions d’Osona; Manlleu (-38) i Torelló (-29). En el cantó oposat, Vic (+10) i Roda de Ter (+2).
  • En l'àmbit català, l'atur experimenta una reducció molt més acusada en comparació amb Osona amb un descens de 7.359 aturats (-2,1% respecte al mes anterior) i se situa en 337.030 persones aturades. Cal destacar que es tracta de la xifra més baixa d’un mes d’abril d’ençà de la crisi del 2008. En comparació amb l’any passat, es milloren les xifres (-0,5%).
  • En el cas dels col·lectius destacaríem que hi ha un descens generalitzat en tots ells, destacant-ne els menors de 30 anys (-7,0%) i les dones (-1,2%).  

Veure les dades