Destacats

L’atur a Osona baixa i registra la millor dada des de l’octubre del 2008

La comarca d’Osona aquest últim mes registra 8.080 aturats, un 14,72% menys que l’any passat

L’atur a Osona està baixant consecutivament des de l’agost del 2016. Els nivells d’atur a Osona al maig han tornat a nivells de l’octubre del 2008. El nombre d’aturats s’ha reduït en 291 persones respecte al mes anterior, representa una caiguda del 3,48%.

Vic i Manlleu han registrat 2.670 i 1482 aturats respectivament, amb una reducció interanual del -14,53% i del -14,97%.  En general, l’atur ha baixat i/o s’ha mantingut igual que a les xifres del mes anterior a un 78,44% dels municipis de la comarca d’Osona, mentre que només un 21,56% dels municipis de la comarca han augmentat el nombre d’aturats respecte al mes anterior.

Pel que fa a la reducció comarcal comparada, Osona presenta una reducció major que la mitjana de Catalunya, major que a les comarques del seu entorn, encara que similar a la del Bages, però inferior a la majoria de comarques. La Segarra és la comarca amb més reducció de l’atur relativa respecte el mes passat (-20,22%) , mentre que el Pallars Sobirà és l’única comarca on creix l’atur un 3,1%. Per zones, les Terres de l’Ebre i Lleida són les que més redueixen l’atur en termes relatius, en canvi, el Camp de Tarragona, el Barcelonès, l’Anoia i el Pirineu, són les zones on menys es redueix l’atur.

 

Veure les dades